Stoelmassage

 

Stoelmassage is een massagevorm waarbij je in een gemakkelijke houding op een speciaal daarvoor ontworpen ergonomische stoel kunt ontspannen. Voor mensen die om welke reden dan ook het niet prettig vinden om op een massagetafel te liggen is de massagestoel een perfecte uitkomst. Een stoelmassage is zeer effectief bij rug-, nek- en schouderklachten omdat het stressniveau wordt vermindert en de massage een positieve uitwerking heeft op spierspanning en de stofwisseling. 

 

Stoelmassage kan helpen om ziekteverzuim te voorkomen. Dertig procent van het ziekteverzuim wordt door werkstress veroorzaakt. Het gaat dan bijvoorbeeld om de volgende klachten:

  • rugpijn
  • stijve nek
  • pijnlijke schouders
  • lusteloosheid
  • versnelde hartslag
  • slapeloosheid
  • hoofdpijn

Bovenstaande klachten staan vaak in verband met computerwerk of langdurig zitten in een verkeerde houding. Ook een eenzijdige werkhouding of steeds herhaalde bewegingen kunnen zorgen voor hardnekkige klachten.

 

Door regelmatig een stoelmassage te ontvangen kunnen beginnende en lichte gezondheidsklachten verholpen worden. Na een stoelmassage voel je, je vaak ontspannen en soepel.

 

Voor wie is stoelmassage geschikt?

Een stoelmassage is geschikt voor mensen van alle leeftijden maar niet geschikt bij acute ontstekingen, virusinfecties en koorts. Als er andere ernstige gezondheidsklachten zijn of als je onder behandeling bent van een arts raadpleeg dan altijd eerst je betreffende behandelaar.

 

Hoe ziet de stoelmassage eruit?

Tijdens de stoelmassage kun je, je broek/rok en schoenen aanhouden. Alleen het bovenlichaam is ontkleed. Je zit voorover op de stoel waarbij het hoofd ontspannen kan rusten of het hoofdkussen met zo min mogelijk druk op het voorhoofd. De voorkant van je bovenlichaam ligt tegen  een verwarmd kussen zodat je het niet koud krijgt. De armen liggen op de daarvoor bestemde armsteun voor je en de benen op de beensteunen. Elke steun kan zo aangepast worden in hoogte/laagte en schuinte zodat je in de meest ontspannen houding zit die bij jouw lichaam past.  De stoelmassage duurt 30 minuten. De actuele prijs van de stoelmassage vind je onder het tabblad prijzen.