Shantala babymassage

 

Shantala massage is oorspronkelijk een vorm van totale lichaamsmasssage voor baby's die in India gebruikt wordt tijdens de dagelijkse verzorging. Het in aandacht en met respect bezig zijn is één van de grondpeilers van de massagevorm. Door de massage kun je op een heel fundamenteel niveau in verbinding komen met je baby en laten voelen dat je hem/haar volledig accepteert. Hierdoor schep je een veilige situatie. Shantala massage is een ontspanningsmassage voor baby's die o.a. ten doel heeft het contact tussen jou en je kindje zo optimaal mogelijk te laten verlopen wat vooral een positieve uitwerking heeft bij onrustige, gevoelige, overstrekte baby's, baby's met exceem, darmklachten en adoptie-baby's (hechting).

 

Baby's kunnen meteen vanaf de geboorte gemasseerd worden tot de leeftijd dat ze het niet meer leuk vinden. Voor het ene kindje is dat al met 6 maanden en de ander kan nog prima gemasseerd worden met 1 jaar. Vanaf de geboorte tot een week of 6 bestaat de massage uit zachte en rustige aanrakingen. Vanaf 6 weken en ouder zal na gelang je kindje zich er fijn en ontspannen bij voelt wat meer druk gebruikt worden tijdens de massage. 

 

Shantala babymassage heeft tal van voordelen:

- de aanraking is een belangrijke manier van communiceren

- ontspanning en geborgenheid

- stimuleren van zintuigelijke, motorische en emotionele ontwikkeling van je kindje

- door massage leert je baby zijn/haar lichaam kennen

- massage maakt het gelukshormoon endorfine aan

 

Verschillende mogelijkheden babymassage:

Privé workshop babymassage 1 sessie:

Wil je zelf eerst eens kennismaken met het masseren van je kindje? Dat kan!

De workshop van 75 minuten kan bij je thuis of in de praktijk gevolgd worden. Je gaat ervaren hoe het is om je eigen kindje te gaan masseren dmv het aanleren van de basisbeginselen van de Shantala babymassage.

 

Privécursus 3 sessies:

De privécursus Shantala babymassage bestaat uit 3 sessies van 75 minuten. In 3 sessies leer je hoe jij, je kindje volledig zelfstandig kunt masseren. Je leert vanuit je eigen gevoel je kindje met aandacht aan te raken. De sessies worden gepland met max. 7 dagen tussen iedere sessie. Shantala babymassage is geen ingewikkelde techniek. Het is een opeenvolging van ritmische en natuurlijke bewegingen die iedereen kan leren. Tijdens de privé-cursus kan ik bij je thuis komen of je kan de cursus in mijn praktijk aan huis volgen zodat elke sessie volledig op maat van jou en je kindje gedaan kan worden. 

Sessie 1: Ik ga in alle rust met u en uw kindje kennismaken en tijdens iedere sessie is er voldoende ruimte om vragen te stellen. Nadat u, uw kindje heeft uitgekleed gaan we ontspannen aan de massage beginnen waarbij ik u begeleid bij verschillende massagehoudingen en massagetechnieken voor borst, buik en benen.

Sessie 2: Tijdens deze sessie evalueren we de voorgaande sessie en de week waarin u zelf geoefend heeft met de verschillende massagetechnieken. In de 2e sessie herhalen we de technieken van de 1e sessie en breiden we deze uit met massagetechnieken voor armen, rug en gezicht.

Sessie 3: Tijdens de laatste sessie gaat u, uw baby een totale Shantala babymassage geven en evalueren we de voorgaande sessie en de technieken die u geoefend heeft in de tussenliggende week. 

 

Groepsworkshop en cursus:

Wil je liever de workshop of cursus volgen in groepsverband dan is dat ook mogelijk. In een sfeervolle en goed verwarmde ruimte is er per cursus plek voor maximaal 5 moeders, vaders of verzorgers met hun baby (1 ouder/verzorger per baby). Ik werk met kleine groepen om de baby's niet te overprikkelen en om de aandacht en kwaliteit van de cursus te waarborgen. De workshop duurt 70 min. en de groepscursus bestaat uit 3 lessen van 60 minuten. 

 

Inbegrepen in de workshop en cursus:                                              

- een uitgebreide reader (naslagwerk)                         

- 100% natuurlijke massage-olie                 

- leuke attentie     

- waardebon                                                                   

                                                                            

Zelf klaarleggen/meenemen

- 1 groot badlaken

- 1 handdoek

- verschoning voor je baby

- speentje

- makkelijk zittende kleding (ouder/verzorger)

 

Belangrijk: 

De massage is mogelijk tussen 2 voedingen in zolang er minimaal een uur tussenzit.

Er mag geen massage gegeven worden bij koorts, acute infecties, opgezwollen lymfeklieren, inwendige bloedingen en binnen 2 dagen na een vaccinatie.