Migraine en massage

 

Migraine…., rusten is geen luiheid maar een medicijn!

Mensen met migraine weten als geen ander hoe naar dit is en hoe een migraine aanval je leven in 1x plat kan leggen.

Wat bekend is over migraine is dat het een aandoening is van de hersenen waarbij de hersenstam ontregeld raakt. Waardoor de hersenstam ontregeld raakt is nog niet duidelijk, maar het heeft te maken met overprikkeling. Het is de poort waar signalen de hersenen binnenkomen en doorgestuurd worden naar de rest van de hersenen. Sommige mensen zijn sneller overprikkeld dan anderen. Deze gevoeligheid kan erfelijk zijn, maar ook tijdelijk optreden tijdens een bepaalde fase van iemands leven.

 

Waardoor kan de hersenstam overprikkeld raken?

Hormonale schommelingen (vooral sterke daling van de oestrogeenspiegel), extreme vermoeidheid, stress en een burn-out.

Vrouwen hebben 2 tot 4 keer vaker last van migraine. Dit komt door de hormonale schommelingen. Eén op de 10 vrouwen heeft last van migraine tijdens de menstruatie. 

 

Wat kan een migraine aanval uitlokken?

Verandering van weer (onweer en sneeuw), uitslapen, regen, allergieën, parfum, koffie drinken of juist geen koffie drinken of een maaltijd overslaan.

Bij sommige  personen kunnen de volgende voedingsmiddelen migraine veroorzaken: rode wijn, zure augurken, MSG, E621, gerookte vleeswaren, zuivel (met name kaas), soep in blik, kunstmatige zoetstoffen, extreem koude gerechten en overgevoeligheid voor allergene voedingsmiddelen zoals soja, tarwe, pinda’s, sesam, mais en tomaten. Wat je kan doen is zonder pakjes en zakjes en minder suiker koken. Het is lastig, maar kan voor sommige mensen echt een verschil maken tussen met en zonder hoofdpijn leven.

 

Hoe kan migraine behandeld worden?

Vermijden van teveel prikkels, het verminderen van klachten tijdens een aanval, medicatie en

preventie (voorkomen dat er klachten ontstaan door van tevoren actie te ondernemen). Een paar voorbeelden van preventie zijn een regelmatige massage en het aanpassen van je voedingspatroon.

 

Bij migraine is het belangrijk te zoeken naar wat voor jou helpend is. Misschien helpt mediteren, wat ontspanningsoefeningen (yoga) doen, een middagdutje of wandelen in het bos om iedere dag even tot jezelf te komen. Wat ook helpend kan zijn is zeggen wat je te zeggen hebt, zonder dingen op te kroppen. Dat scheelt stress en dus ook overprikkeling.

 

Ik kan ook wat voor je betekenen dmv massage!

Een regelmatige massage kan migraine aanvallen verminderen, minder intens maken en in sommige gevallen ook helemaal voorkomen. Massage is één van de hulpmiddelen die valt onder preventie behandeling bij migraine.

Ik noem deze massage behandeling de “Vlindermassage”. Deze zachte massage waarbij je op je rug op de behandeltafel ligt geeft je diepe ontspanning en draagt bij aan meer balans in je lichaam waardoor je niet te snel overprikkeld raakt. In de behandeling ligt de nadruk op het wegstrijken van spanning en het masseren van triggerpoints die bij migraine een rol spelen.  

 

Deze massage duurt ruim 30 minuten en de actuele prijs van deze behandeling is te vinden onder het tabblad tarieven.