Ontspanningsmassage

 

Met een regelmatige massage verbeter jij de gezondheid van je lichaam.

Een goede, aandachtige massage brengt je tot rust en weer bij jezelf. Massages zijn daarom niet alleen een luxe, maar helpen je ook om gezond en fit te blijven. Een massage is heel geschikt om klachten te voorkomen. Het is ontspannend waardoor stress vermindert, Het verbetert de bloedsomloop en voorkomt stijve spieren. Vaak gaan we pas naar een masseur  wanneer we klachten hebben en dat is jammer. Een regelmatige massage is juist een goede manier om klachten te voorkomen. Met de ontspanningsmassage geef jij, je vermoeide lichaam even een boost. Deze ontspanningsmassage is bedoeld voor de lichamelijke en geestelijke ontspanning. Tijdens de massage maak ik gebruik van verschillende technieken. Afhankelijk van eventuele klachten kan de massage zacht tot stevig zijn, met als doel het lichaam te stimuleren tot herstel.

 

Er zal gemasseerd worden met warme massageolie van Volatile. Deze massageolie is 100% natuurlijk en op basis van jojoba- en amandelolie. 

 

Resultaat na een ontspanningsmassage:

  • de bloedcirculatie is verbeterd
  • de afvalstoffen worden sneller afgevoerd
  • je hebt een boost aan extra energie
  • je hebt meer rust in je hoofd
  • je voelt je lekkerder in je vel
  • je emotionele veerkracht is verbeterd
  • je mentale gesteldheid is verbeterd
  • je spieren zijn weer soepel

 

Veel gestelde vragen!

Vraag 1: Hoe krijg ik een optimaal resultaat uit de massage? Het belangrijkste is dat je ontspannen aankomt. Neem even tijd om voor de massage en haast je niet. Mijn advies is om 30 minuten voor en na de massage geen afspraken te plannen. Tijdens de massage is het belangrijk dat je aangeeft wat je prettig vindt. Geef aan wanneer je meer of minder stevig gemasseerd wilt worden. Alleen wanneer jij, je helemaal op je gemak voelt, en ontspannen bent, heeft de behandeling het volledige effect. Direct na de massage is het verstandig om een groot glas water te drinken. Je lichaam moet alle losgekomen afvalstoffen afvoeren en heeft hier vocht voor nodig. Neem ook even een half uurtje rust en probeer niet direct fysiek of mentaal aan de slag te gaan. Tijd om even bij te komen bevorderd het effect van de massage. Na een half uurtje of later op de dag kan je ook een wandeling maken van 15 tot 30 minuten. Niet te kort en niet te lang. Net voldoende om alle spieren even in beweging te brengen. Dit helpt bij het verwerken van alle vrijgekomen stoffen en hormonen in je lichaam. Bovendien is het ook verhelderend voor je hoofd.

 

Vraag 2: Wat zijn de bewezen voordelen van een massage? Massages kennen zowel lichamelijke en mentale voordelen. Het is bewezen dat massages lichamelijk meerdere positieve gevolgen hebben. Allereerst helpt een massage uw pijn als gevolg van stress te verminderen. Regelmatig een massage ondergaan, gaat bijvoorbeeld (spannings-)hoofdpijn tegen. Ten tweede werken massages verlichtend bij spierspanning en spierstijfheid. Daarnaast helpen ze spierspasmen tegen te gaan. Hiermee verbetert u de flexibiliteit van uw gewrichten. Het helpt u om dieper en makkelijker te ademen en verlaagt een hoge bloeddruk. Mede daardoor kun u, uw sportieve prestaties verbeteren. Als laatste versterkt een massage uw immuunsysteem. Hierdoor wordt uw huid gezonder. Op mentaal vlak is algemeen bekend dat massages uw geestelijke rust verbetert, alertheid ondersteunt en stress helpt verminderen. Het geeft een gevoel van welbehagen en stimuleert uw bewustzijn ten aanzien van de relatie tussen lichaam en geest.

 

Vraag 3: Wat houd ik aan en wat trek ik uit? Afhankelijk van de massage en het te behandelen gebied, kleed jij je uit tot aan het ondergoed. Sieraden kunnen af, zodat de masseur nergens achter blijft haken en jij je niet kan bezeren. Ik masseer bij de behandelingen met warme olie op de huid. Je bent constant toegedekt met handdoeken. Ik sla deze alleen open op de plek waar gemasseerd wordt. Je kan tijdens de massage altijd aangeven als jij je niet prettig voelt. Bij een rug-nek-schoudermassage hoef je alleen je bovenkleding uit te doen. Ik sla dan de handdoek een klein stukje in je onderkleding zodat er geen olie inkomt.  

 

De ontspanningsmassages die ik aanbied in mijn praktijk zijn:

Klassieke massage:

Bij een klassieke ontspanningsmassage is het de bedoeling dat de massage de spanning uit uw lichaam laat wegstromen. Ook gebeurt dit door de rustgevende muziek op de achtergrond en de heerlijk ruikende aroma olie die gebruikt wordt. De ontspanningsmassage voelt erg fijn door de velen aanrakingen, lange strijkingen en knedingen.

 

Scrubmassage Beautiful You:

Een  bodyscrub massage is niet alleen een weldaad voor je spieren, de massage geeft je huid ook een opfrisbeurt. Je zou het eigenlijk een 2 in 1 massage kunnen noemen: je geniet van een heerlijke ontspannende massage en daarnaast wordt je huid zijdezacht en gevoed. 

Een bodyscrub massage begint met een ontspannende massage waarbij je spieren los worden gemaakt. Daarna volgt een zachte massage met speciale scrubcrème. Door het scrubben worden dode huidcellen verwijderd en gaat je huid zijdezacht aanvoelen. De scrubmassage zorgt bovendien voor een goede doorbloeding van de huid en heeft een verstevigende werking op de huid. Na de zachte scrubmassage wordt de crème van de huid gehaald met warme doeken. Als nabehandeling word je gemasseerd met een voedende Shea Butter. Deze wordt, dankzij de scrub massage beter opgenomen door de huid om zijn werk te doen. Je huid wordt heerlijk gevoed, voelt zachter aan en krijgt meer glans. Na de behandeling het je een ontspannen en verzorgd gevoel.

 

Hotstonemassage:

Bij een hotstone massage wordt gemasseerd met warme stenen, wat een heerlijk ontspannen gevoel geeft. De toe te passen stenen zijn meestal van basalt. Basalt is een hard, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid waardoor de stenen de warmte goed vasthouden. De stenen worden opgewarmd in een speciaal voor hotstone ontworpen heaters. De heater is gevuld met water en wordt verwarmd tot rond de 54 graden. Bij gebruik hebben de stenen nog een temperatuur van 45 graden. Bij een hotstone-massage wordt er een combinatie van warme stenen en massagetechnieken toegepast om gespannen spieren te ontspannen, pijn en stijfheid te verlichten en de bloedsomloop te verbeteren. De warmte van de stenen dringt in de huid om een betere doorbloeding te bevorderen, gifstoffen af te voeren en om een diepere spierontspanning dan bij een standaardmassage te krijgen. Door de warme stenen op acupressuurpunten te plaatsen kan de energiestroom worden vrijgemaakt en het lichaamseigen genezingsproces worden bevorderd.

 

Kruidenstempelmassage:

De kruidenstempelmassage is een combinatie van massage met warme kruidenstempels. Eerst wordt het te behandelen lichaamsdeel gemasseerd met warme olie en een klein beetje zeezout zodat de poriën open gaan staan. De kruidenstempelmassage is een massage met een dieptewerking, doordat de warme kruiden helend werken tot diep in het onderliggende weefsel, zelfs tot in de organen. De massage activeert ook de stofwisseling en verbetert de bloedsomloop en doorbloeding. Bloedvaten zetten uit door warmte, de huid wordt beter doorbloed en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. De kruidenstempelmassage is door de reinigende en ontspannende dieptewerking zeer effectief bij spanningen, vastzittende spieren en spierknopen, spijsverteringsproblemen en slechte doorbloeding. Bij spanning, stress, bij moeheid en bij een lusteloos gevoel geeft de kruidenstempelmassage ontspanning en meer energie. De met zorg gekozen kruidenaroma's geven zowel op het lichamelijke als geestelijke vlak een opkikker en nieuwe energie komt vrij. 

 

De kruidenstempel:

In de stempels zitten gemalen kruiden (zonder toevoeging van bleekmakers), volgens het recept van WAT PHO (beroemde massageschool van Thailand). De stempels hebben de goedkeuring van het ministerie van gezondheid in Thailand. Ze zijn luchtdicht verpakt zodat ze gedurende een langere periode bewaard kunnen worden zonder hun kracht te verliezen. De kruidenmix bestaat o.a. uit: kampher, alpina officinarum (galangal), gember, kaffir, limoen, citroengras, patchouli, eucalyptus.

 

Er mag geen hotstone en kruidenstempelmassage gegeven worden (contra-indicaties): 

Een hotstonemassage en kruidenstempelmassage zijn door de warmtewerking niet geschikt bij  een slechte algehele gezondheid bij verhoging of koorts, infecties en infectieziekten zoals bijvoorbeeld griep, keelontsteking, ernstige rugpijn, hernia, diabetes, astma, kanker, herstelperiode na ziekte of operatie. Klachten zoals extreme vermoeidheid, reuma (actieve ontstekingen), gebruik antibioteca/penicilline, antidepressiva, bloedverdunners, ontstekingsremmers, hoge bloedruk, open wonden, recente littekens, bloeduitstortingen, spataderen, huidirritaties/aandoeningen en huidziekten zoals o.a. wratten en exceem, zwangerschap of wanneer u zwanger wilt worden.

Raadpleeg bij twijfel of u een massage mag ontvangen altijd bij uw (behandelend) arts.