Hammam massage   

Wat is een Hammam massage?

Een hammam massage is een traditioneel Arabisch ritueel waarbij je lichaam gereinigd wordt. De traditionele Hammam zoals in de badhuizen wordt gegeven, is een belevenis op zich; maar de "droge" variant die ik in mijn praktijk geef en waarbij minder water wordt gebruikt is minstens zo fijn en zeer ontspannend!

 

Waar komt Hammam vandaag?

Het woord Hammam stamt van het klassieke Arabische woord “hamma” oftewel heetwaterbron. De Hammam is ontstaan uit de ontmoeting, zo rond de jaren 300-500, van de Grieks-Romeinse badcultuur met de Arabische badtradities. Uit deze samensmelting is een prachtige badcultuur ontstaan, die zich verspreid heeft over de gehele Turks/Arabische wereld.

Hoe ziet een Hammam massage er uit?

De behandeling vindt plaats op een verwarmde massagetafel. 

1. de achterzijde van het lichaam wordt verwarmd en schoongemaakt met warme doeken 

2. scrubben van de huid met dode zeezout. Dit stimuleert de doorbloeding van het bindweefsel en verwijderd dode huidcellen

3. reinigen en masseren van de huid met schuim van 100% olijfzeep

4, masseren van het lichaam met warme amandelolie

5. nabehandeling met een voedende shea butter van Beautiful You

 

Na het scrubben voelt de huid zijdezacht en zijn de poriën geopend zodat deze kunnen ademen en de olijfzeep het lichaam kan reinigen. Het lichaam wordt bedekt met een laag schuim en krijgt een een heerlijke ontspannen zeepmassage. Doordat de zeepmassage gegeven wordt d.m.v. lange halen en zachte knedingen zorgt dit voor een nog diepere reiniging van de huid. Je voelt gewoon dat je hele lichaam in korte tijd een enorme boost krijgt. En dan, dat gevoel na afloop; als herboren! Het is belangrijk om na de behandeling goed water te drinken zodat de afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden.